Yhteystiedot

Korhola Holiday
Korholantie 129
58830 PARKUMÄKI
puhelin: 0500 654 053
contact@korholaholiday.com
www.korholaholiday.com

Korhola sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Rantasalmen Parkumäessä.
Etäisyydet ovat:
Savonlinna 20km (15min)
Varkaus 65km (45min)
Mikkeli 83km (60min)

GPS-paikantimeen (navigaattori) asetettava kohdeosoite on: Korholantie 129, Rantasalmi

KORHOLAN PERINNEPÄIVAT 2016

Suuret kiitokset kävijöille, yhteistyökumppaneille ja talkooväelle erinomaisesti sujuneista perinnepäivistä! :) Kävijäennätys saavutettiin lauantaina upean sääkelin vallitessa ja koneitakin esillä oli mukavat määrät, tästä on mukava jatkaa!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Viidennet Korholan Lomapesän Kone- ja perinnepäivät järjestetään jälleen syyskuun 3-4 pvä.

 Katseltavaa, kuunneltavaa, maisteltavaa ja muisteltavaa löytyy jälleen runsaasti. Suuri määrä hevosaikakauden maatalouden työkoneita, sekä  1950-1980-luvun traktorityövälineitä ja myös traktoreita.

Paikalla kuorma-autoja, henkilöautoja ja moottoripyöriä eri vuosikymmeniltä. Kodin pienesineistöä on esillä 1950-1970 luvuilta, hevostyöväline ja metsätyöväline museoissa runsaasti alojen koneita ja esineitä.

 Työnäytöksinä päreenhöyläystä, viljanpuintia puimakoneella jota pyörittämässä maamoottori . Uutena työnäytöksenä on traktorikäyttöisellä itsesitojalla viljalyhteiden teko. Vanhoja puimureita on rivissä esillä ja koetamme myös saada hinattavan Bolinder-Munktell leikkuupuimurin pyörimään näytösluontoisesti.

 

Ensivuosi on Suomen itsenäisyyden 100 juhlavuosi. Haluamme korostaa suomenhevosen merkitystä sotavuosilta sekä sen jälkeen monissa merkittävissä työtehtävissä  kun Suomi selvisi  sodan jälkeisistä vuosista. Lauantaina on Suomenhevosia paikalla nähtävänä sekä myös hevosten työnäytöksiä voi seurata päivän aikana. Seppä takoo rautaa punahehkuisena, moottorisahaveistäjä tekee veistoksia nähtäväksi ja mukaan vietäväksi. Maa- ja Kotitalousnaiset esittelevät kuinka ruoka-aineiden parhaat terveysvaikutukset löytyvät läheltä. Esittelyssä superruokia, ruuanlaittovinkkejä ja maistajaisia.

 Tapahtumahan on osoitettu koko perheelle, joten kyläyhdistys järjestää lapsille omaa ohjelmaa. Myös possut Elviira ja Elmeri odottavat kovasti perinnepäivien vieraita ja muut Korholan eläimet.  Zetor-kyyditystä tarjolla molempina päivinä. Paikalla  metrilakun myyjä ja talon kirpputoripöytä tarjoaa ostettavaa. Yhteistyökumppanit järjestävät tietoiskuja omissa kohteissaan.

 Jottei nälkä yllättäisi kahvio on auki molempina päivinä, lauantaina hernekeittoa kenttäkeittimestä, sunnuntaina grillimakkaraa. Musiikista vastaa lauantaina haitarinsoittaja Vili Sulkavalta.

Muistetaan vielä että lipun lunastaneet osallistuvat arvontaan molempina päivinä. Otamme mielellään vastaan muualta tulevia harrastajia koneineen, autoineen. Korholan koko väki toivottaa perinnepäivävieraat lämpimästi tervetulleeksi Korholan Lomapesään Rantasalmelle.

Mainosjuliste


IMG_0046.JPG

IMG_0069.JPG